ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запрацював перший в Україні Центр захисту прав інтелектуальної власності

|

Сьогодні, 26 квітня, у Львівській ОДА відкрили перший в Україні Центр з надання правової допомоги у сфері захисту прав інтелектуальної власності.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Це символічно, що сьогоднішній захід відбувається  у Міжнародний день інтелектуальної власності. Ми повинні показувати приклад, особливо коли претендуємо на те, щоб запроваджувати в Україні європейські стандарти і питання інтелектуальної власності є особливо важливими. Таким відкриттям ми демонструємо приклад для європейських країн», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Новостворений Центр є консультаційно-дорадчим органом при Львівській обласній державній адміністрації, який створили з метою забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, а також фізичних та юридичних осіб для вирішення питань у сфері захисту прав інтелектуальної власності.

«Ми повинні чітко усвідомлювати, що інтелектуальна власність – це є праця певних людей і цю працю потрібно захищати, а той, хто нею користується – повинен сплачувати за це винагороду.  Центр з надання правової допомоги у сфері захисту інтелектуальної власності – буде тою інституцією,яка буде надавати консультації, допомагати юридичним і фізичним особам  і тим, які використовують інтелектуальну працю, і тим,які продукують такий інтелектуальний продукт. Я думаю, що за цим є майбутнє Львівщини та його економіка, адже це – надходження до державного та місцевого бюджетів і безумовно, це –цивілізований розвиток нашої країни», – сказав директор департаменту економічної політики Роман Филипів.

Під час урочистого відкриття Центру представили план дій на 2017 рік. Серед найважливішого : моніторинг проблематики захисту прав інтелектуальної власності в регіоні, формування єдиної інформаційної бази суб’єктів інтелектуальної власності Львівщини, створені на базі Центру інформаційної багатомовної інтернет-платформи для інвесторів.

Центр з надання правової допомоги у сфері захисту прав інтелектуальної власності знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Винниченка,18, кабінет 420 (4-поверх) і працюватиме з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 год.

Прийом громадян відбуватиметься двічі на тиждень: вівторок – 10:00-13:00, четвер – 15:00-17:00.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *