ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львів святкуватиме свій 761 день народження. Програма заходів

|

Цьогоріч місто Лева відзначатиме вже 761 річницю свого заснування. Відтак, у Львові з цього приводу 5-9 травня мешканців та гостей міста чекатимуть численні атракції з нагоди Дня міста. Про головні події та атмосферу святкування розповіли організатори сьогодні, 25 квітня, передає кореспондент Львівського порталу.

«Наше місто вже традиційно святкує свій день народження 6 травня. Кожного року у Львові для мешканців та гостей готують безліч цікавих подій і цей рік не буде винятком. Ми робимо все, щоб цьогорічна програма була цікава для львів’ян усіх вікових категорій і так само для тих гостей, які відвідають наше місто. Якщо говорити про програму заходів, то варто зазначити, що свято триватиме п’ять днів. Хотів би відзначити, що цього року у Львові відбудеться загальноміська хода. Ми зберемо наші найкращі колективи: музичні, фольклорні, танцювальні, спортивні та інші, які ідучи ходою проспектом Шевченка, проспектом Свободи до площі Ринок показуватимуть львів’янам та гостям міста себе та все те, що вони вміють», –  розповів в.о начальника управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради Михайло Мороз .

Святкування розпочненться у п’ятницю, 5 травня,  з відкриття вуличної виставки «Це надихає» з підсумками онойменного фотоконкурсу в мережі Інтернет. Також у цей день буде представлена концертна програма в центрі міста, де львів’ян весело вітатимуть духові оркестри Львова. Окрім того буде кінопоказ ретроспективних фільмів про Львів. Локаціями для кінопоказу буде площа Музейна, парк культури та відпочинку та парк «Горіховий гай»

У суботу, 6 травня, львів’ян запрошують на спільний сніданок, який відбуватиметься на площі Музейній об 11 годині. У цей день у Парку культури та відпочинку буде дводенна цікава прорама, яка в першу чергу зорієнтована на дітей.

Епіцентром святкування стане концерт на площі Ринок 7 травня, у неділю. На головній сцені міста виступатимуть колективи Львова, хедлайнерами запрошені відомий оркестр «INSO- Львів» та студії сучасного балету.

Також Михайло Мороз додав, що цього року свято Дня міста не омине і райони міста.

«Цьогоріч у святкуванні Дня міста вперше задіяно всі без винятку райони Львова. Для нас було важливим, щоб святкування дня народження Львова було не лише для туристів, але й для самих львів’ян. У кожному районі протягом п’яти будуть проходити певні цікаві заходи», – зауважив він.

Відтак, у Галицькому районі – 6-7 травня, у Парку культури та відпочинку відбудуться нова програма «Відчинилося життя» та дитяче свято;

У Франківському районі –  упродовж  5-7 травня також буде цікаво. Адже мешканці цього району зможуть святкувати День міста у парку «Горіховий гай» під час молодіжного соціального фестивалю «Лютин».

У Сихівському районі 6-7 травня відзначатимуть свято під звуки Фестивалю духових орккстрів та мажореток «Королівський лев».

Дві локації свята матиме Залізничний район: 6 травня на площі Кропивницького та у Левандівському парку відбудуться святкові заходи.

Також у неділю, 7 травня, мешканців Шевченківсього району запрошують на свято Дня міста натхнення Рясне, яке відбудеться на стадіоні школи №92.

Програма заходів

Фото: inlviv.in.ua, lviv.travel

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *