ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні запобігли незаконному перевезенню психотропних таблеток

|

Впродовж поточного року Мостиські прикордонники попередили незаконне перевезення через державний кордон України 4267 штук наркотичних та 624 штук психотропних таблеток. Останній випадок мав місце вчора, в пункті пропуску «Смільниця», що на українсько-польському кордоні. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

За даними відомства, у автомобілі марки «Фольксваген», що слідував на виїзд з України, спеціальний собака правоохоронців знайшов 82 таблетки із вмістом психотропних речовин «діазепам» та «альпразолам». Медичні препарати були вилучені представниками Національної поліції України.

Зазначимо, що у переважній більшості випадків подорожуючі громадяни не орієнтуються в законодавстві України, яке регламентує зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. В окремих випадках мали місце спроби контрабанди наркотичних речовин через державний кордон, востаннє на початку квітня цього року в пункті пропуску «Шегині», коли двоє громадян України сховали та везли в Україну 3941 штуку  таблеток «Subutex» із вмістом наркотичної речовини «бупренорфін».

Як відомо, законом передбачена кримінальна відповідальність за незаконний обіг зазначених речовин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *