ОСТАННІ НОВИНИ

Мрія Садового про сміття у Чорнобилі збулася

|

На території відчуження Чорнобильської АЕС поблизу відселених населених пунктів Бобер та Королівка невстановлені вантажівки викинули побутове сміття зі Львова. Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу львівського сміття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної поліції Київської області.

За даними правоохоронців, до Іванківського відділення поліції звернувся один з голів місцевого самоврядування і повідомив, що він виявив купи скиданого сміття біля сіл Бобер та Королівка.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Іванківського відділення поліції. При проведенні огляду місця події встановлено, що на території зони ЧАЕС знаходиться 9 куп сміття. З кожної купи поліцейські вилучили документи або їх фрагменти, які підтверджують походження твердих відходів зі Львова.

За забруднення земель відкрите кримінальне провадження.  Санкція статті передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове слідство триває.

Як відомо, міський голова Львова Андрій Садовий запропонував облаштувати гігантське резервне сміттєзвалище у зоні відчуження. Після шквалу критики на адресу мера Львова, Садовий забрав назад свої слова щодо створення сміттєзвалища у Чорнобилі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *