ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський перевізник звинувачує міськраду у кулуарності конкурсу на автобусні маршрути

|

Про нещодавнє засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міські автобусні маршрути керівництво підприємства «Фіакр-Львів», яке бере участь у конкурсі, дізналося зі ЗМІ. Управління транспорту та зв’язку ЛМР вирішило провести конкурс поспіхом і в закритому режимі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Фіакр-Львів»

«Про засідання конкурсного комітету нас ніхто не повідомив. Крім того кілька разів навмисно було змінено час засідання комісії, щоб журналісти не змогли на нього потрапити. Усе це робиться для того, щоб прибрати конкуренцію. Конкурс підлаштовують під одного перевізника», – зазначив директор підприємства «Фіакр-Львів» Степан Коцан.

У перевізника також нагадують, що окрім того, рішення управління транспорту та зв’язку ЛМР про проведення конкурсу перевізників на міські маршрути було заборонене ухвалою суду, а тому – незаконне.

«Сьогодні управління транспорту і зв’язку мало намір провести конкурс на міські перевезення. А це означає – вкотре піти на злочин та порушити Закон України «Про автомобільний транспорт» і переступити заборону судів на проведення цього конкурсу. Адже вже не одним судом та громадськими активістами неодноразово було доведено, що умови конкурсу, які висунуло управління транспорту, не мають на меті ні покращити якість перевезень для пасажирів, ні забезпечити чесну конкуренцію для підприємств-перевізників, які виявили бажання взяти у ньому участь. Тому раптове рішення управління транспорту і зв’язку самовільно провести конкурс багато про що свідчить», – переконаний Степан Коцан.

До слова, досі залишається чинною ухвала Франківського районного суду Львова від 21 березня 2017 року про заборону конкурсній комісії проводити конкурс на міські перевезення. Адже  управління транспорту та зв’язку ЛМР включило до складу комісії осіб, пов’язаних з окремими перевізниками, які подали заяви на участь, порушивши таким чином Закон України «Про автомобільний транспорт». Ця ухвала діє по сьогодні, адже наступне засідання суду відбудеться тільки у травні. Відтак рішенням суду членам конкурсного комітету заборонено розглядати конкурсні пропозиції та проводити конкурс. Свідоме порушення ухвали суду передбачає кримінальну відповідальність та позбавлення волі.

Також у зв’язку з вилученням військовою прокуратурою пакету документів на конкурс від комунального перевізника АТП-1 щодо перевірки факту придбання автобусів за кошти з міського бюджету, конкурсна комісія апріорі не може розглянути заяву і конкурсну пропозицію та перевірити достовірність інформації від претендента на конкурс. А це означає, що організатор конкурсу та конкурсний комітет автоматично не можуть виконати свої прямі обов’язки, регламентовані законом «Про автомобільний транспорт».

Крім того, діє заборона Львівського адміністративного окружного суду на проведення конкурсу у частині маршрутів, які управління транспорту та зв’язку включило до об’єкта конкурсу №1, сформувавши таким чином найбільший лот (куди увійшов 21 маршрут), на який завідомо може претендувати тільки один перевізник – той, у якого найбільше автобусів. А це грубе порушення умов рівної конкуренції, прописаних у Законі «Про автомобільний транспорт» . Ця ухвала суду не була оскаржена та діє по цей час і підлягає негайному виконанню.

Як відомо , 24 квітня, мало відбутись засідання конкурсного транспортного комітету. Члени комітету почали бити на сполох через незаконність та поспішність такого рішення мерії.

Після цього, засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міських маршрутах Львова перенесли на невизначений термін через сумніви щодо легітимності його роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *