ОСТАННІ НОВИНИ

На полігоні, що прийматиме найбільше львівських відходів, хочуть ставити сміттєсортувальну лінію

|

Новояворівському полігону твердих побутових відходів цього року розроблять нову  проектну та кошторисну документацію та, ймовірно, поставлять сортувальну лінію. Про це йшлося сьогодні, 24 квітня, під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, сьогодні комісія розглядала перелік об’єктів, видатки на які будуть проводитись за рахунок екологічного фонду облради, зокрема у рамках підписаного зі Львовом «сміттєвого» меморандуму».

За словами міського голови Новояворівська Василя Муравля, місцевий полігон «нагородили» найбільшою кількістю відходів зі Львова – 80 тонн  на добу. Відтак, міський голова вважає доцільним збільшити кількість коштів, виділених на вирішення екологічних питань у місті та на полігоні.

«У наших запитах ми подавали реконструкцію каналізаційного колектора, який ставить під загрозу існування наших водозаборів. Там треба на це мільйон гривень. Також ми зробили заявку на коригування кошторисної і проектної документації по нашому полігоні. Його будівництво розпочалося в 2011 році, за два роки 800 тисяч освоїли, а після 2013 року – ні копійки», – повідомив він.

Як зазначив, В. Муравель,  до кінця цього року на полігоні планують встановити сортувальну лінію.

«Зараз треба коригування проекту і кошторису і все-таки стоїть питання, щоб до кінця року ставити сортувальну лінію, як мінімум. Там не може йти мова про тупе захоронення тих відходів», – наголосив мер Новояворівська.

Водночас директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник розповів, що впорядкуванням Новояворівського полігону зацікавився інвестор.

«Є підприємці, що мають готові сміттєсортувальні лінії і  готові розробити новий проект полігону і купити усю необхідну техніку…Вони були в Андрія Садового, не отримали позитиву там і тепер ідуть в область», – зазначив він.

Відтак, було вирішено виділити Новояворівську додатковий мільйон гривень на каналізаційний колектор, а в подальшому місто має узгодити, чи буде співпрацювати з інвестором чи розроблятиме кошторис та проект полігону власними силами.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні комісії також розподілили кошти екологічного фонду для міст Львівщини у рамках «сміттєвого» меморандуму зі Львовом.

Фото: Mukachevo Today

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *