ОСТАННІ НОВИНИ

Cуд відпустив Мартиненка на поруки

|

Солом’янський райсуд Києва відпустив екс-нардепа Миколу Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів. Таке рішення у суботу ухвалив суддя Олексій Бобровник.

«Відмовити в задоволенні клопотання, застосувати до Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів та міністрів», – зазначив він.

Також суддя зобов’язав Мартиненка повідомляти суд про зміну місця проживання, з’являтися на виклики для слідчих дій, утримуватися від спілкування з рядом осіб, які фігурують в матеріалах підозри та здати всі документи для виїзду за кордон.

Разом з тим, Мартиненко подякував усім, хто взяв його на поруки.

«Я готовий іти в суд по всіх фактах, що назвали прокурори і відстоювати свою правоту», – заявив він.

Мартиненко також додав, що був «готовий до будь-якого рішення і поїхати не в ІТТ, а на Лук’янівку».

«Нічого б страшного не трапилося… Але я задоволений, що вперше з тих справ, про які багато говорили ми досягли такої перемоги… Думаю, це буде дуже корисно, у т.ч. і нашим силовим структурам, які повинні займатися дійсно боротьбою з корупцією, а не політичними питаннями», – заявив Мартиненко.

Говорячи про своє затримання детективами НАБУ, Мартиненко зазначив, що у цій справі «я був переконаний, що це (затримання) раніше чи пізніше але відбудеться».

Він додав, що у грудні 2015 року йому «шили» не одну справу, а справу №5, 9, 13 і 10».

«П’яту і 13-ту мені вже не шиють, 10-ту зараз ви чули (звільнений на поруки), залишилася справа №9 – по «Енергоатому»», – додав Мартиненко.

 Українська правда

Фото: Роман Кравець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *