ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра до Львова приїдуть пластуни зі всієї України

|

У виставковому центрі «Південий-EXPO» (вул. Щирецька, 36) 22-23 квітня відбудеться дводенний фестиваль дитячої та юнацької творчості «День пластуна». Понад 2500 пластунів зі всієї України приїдуть до Львова, щоб взяти участь у мистецьких змаганнях, інформують у прес-службі Львівської мерії.

Організатори наголошують – завтра на фестиваль до Львова приїде 103 команди з усієї країни, а найвіддаленіший з осередків – Харків, де зараз Пласт активно відроджується. Усього на «Дні пластуна» буде 13 конкурсів, найбільший з яких – театральний, де беруть участь 79 команд і близько 1300 акторів. У програмі фестивалю – театральні вистави, конкурс акустичної пісні, виставка інсталяцій, кібер-турнір, змагання фотографів, стенд-ап шоу, а також конкурс «Міс та містер Дня пластуна».

«Фестиваль триває з 1992 року. Молоді хлопці і дівчата взяли і зробили цей захід – впродовж понад 20-ти років до Львова з’їжджається дуже багато гостей. Торік ми мали 2530 учасників і гостей на «Погулянці», а цього року переносимо фестиваль на «Південний-EXPO», – розповів на прес-конференції заступник головного організатора фестивалю Ярема Дух.

Кожен «День пластуна» має власне гасло, цього року – «Ти не ти, коли не ти».

«Щороку намагаємося мотивувати пластову молодь та бути в тренді. Тому цьогорічним гаслом хочемо донести, що не варто копіювати когось відомого, бути таким, як всі, а лишатися кимось унікальним. З іншого боку – нас надихнув інтернет-персонаж «Гусь» на те, щоб брати приклад з нього. Цей персонаж щодня розповідає розумні фрази, одна з яких – «ти не ти, коли не ти». Це і є основною темою всіх конкурсів», – каже Ярема Дух.

Оргкомітет «Дня пластуна» запрошує львів’ян гостей міста та представників ЗМІ відвідати фестиваль, що триватиме у суботу та неділю з ранку до вечора.

«Фестиваль дуже колоритний – є багато на що подивитися. Це завжди красиво, коли молодь виступає на сцені, співає чи танцює, творить фотографії чи скульптури. Особливо цікаво поглянути на новинку нашого фестивалю – конкурс стендапу, де молоді пластуни змагатимуться в гуморі. Упродовж заходу діятиме прес-служба, котра допоможе представникам ЗМІ зорієнтуватися, увійти до конкурсних залів чи взяти коментарі», – наголосила Наталя-Гелена Дунай, прес-секретар львівського осередку Пласту.

«День пластуна» – найбільший пластовий захід на території нашої держави. Окрім того, що Пласт розвиває творчі здібності молоді, ми плекаємо патріотизм, здоровий спосіб життя, любов до природи, українські традиції тощо. У Львові проводимо чимало заходів, спрямованих на це – квести, табори, тренінги. Дуже вдячні Львівській міській раді, що сприяє нашій діяльності», – зазначив голова львівського осередку Пласту Матвій Дух.

Організатори «Дня пластуна» дякують Львівській міській раді та Міністерству молоді та спорту України за підтримку в організації фестивалю. Слідкувати за перебігом фестивалю можна у facebook-спільноті. Вся інформація та програма «Дня пластуна» – за посиланням.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *