ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині висадили тисячі дерев

|

За підсумком акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017» на Львівщині висадили тисячі дерев, а в акції взяло участь майже 3.5 тисяч добровольців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служба Львівського ОУЛМГ.

Як відомо, акція розпочалась традиційно з 21 березня у Міжнародний День лісів і тривала до 15 квітня – Дня довкілля.

Участь у заходах взяли 3475 осіб, з них 2 тис. – шкільна та студентська молодь. Крім того, активно долучились до акції представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та засобів масової інформації.

Протягом акції на території всіх державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ відбулось багато заходів з посадки лісу. Спільною працею лісівників та усіх учасників Акції створено 140 га лісових культур.

Також у рамках акції проведено 169 ознайомчо-пізнавальних заходів для учнівської молоді та 194 заходів з благоустрою територій.

Так, окрім традиційної посадки лісу, лісівники, представники районної влади, громадськість та учнівська молодь, активно долучились до заходів з озеленення та благоустрою парків, скверів, алей, територій сільських рад, навчальних закладів, дитячих садочків та садиб лісництв. Зокрема такі заходи активно проводились за участю Бібрського, Бродівського, Жовківського, Золочівського, Львівського та Сколівського лісгоспів. Інформація про озеленення навчальних закладів та соціальних об’єктів розміщувалась на сайтах Львівського ОУЛМГ та лісогосподарських підприємств.

На рівні державних лісогосподарських підприємств проведено дитячі конкурси на кращий твір та малюнок за темою «Людина та ліс».  Участь у конкурсах взяли 1282 учні загальноосвітніх навчальних закладів.

Разом з тим «юними помічниками» лісівників було виготовлено близько 700 шпаківень та упорядковано 20 мурашників.

Паралельно на Львівщині з 13 березня по 13 квітня проходив Місячник озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля.

В рамках заходу було посаджено 710 га лісових культур,  висаджено близько 4183,2 тис. дерев в межах держлісфонду, 2424 дерев – в межах населених пунктів та посаджено 1,5тис. кущів.

Прибрано та упорядковано міські, сільські парки та сквери на площі 39,7га. Очищено від сміття береги протяжністю понад 20км. Розчищено і упорядковано  103 джерела. Прибрано 147км смуг відводу доріг загального користування. Ліквідовано  145  стихійних сміттєзвалищ.

Варто відзначити, що у період проведення Акцій державні лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ безоплатно надавали садивний матеріал для проведення заходів з озеленення та благоустрою територій дитячих дошкільних та навчальних закладів, а також інших об’єктів соціальної сфери. Відповідно до отриманих звернень лісгоспами було надано близько 4тис. дерев та 1,5тис. кущів хвойних та листяних порід для потреб озеленення зазначених об’єктів.

Лісівники Львівщини висловлюють щиру подяку усім, хто долучився до приємного процесу садіння дерев у рамках  Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017», а також до заходів загальнообласної толоки на території державних лісогосподарських підприємств області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *