ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на території дитсадка дитину покусав собака

|

У вівторок, 18 квітня, о 19.30 год. на території дошкільного навчального закладу № 136 ( вул. Каховська, 10) собака вкусив 5-річну дитину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, щодо цієї ситуації проводиться службове розслідування і будуть прийняті відповідні управлінські рішення.

«У дошкільному навчальному закладі № 136 18 квітня сталася неприємна ситуація, коли на території навчального закладу перебувала собака сторожа, яка напала на вихованку дошкільного навчального закладу у вечірній час, коли бабуся забирала дитину із садочка.

Звичайно, що і сторож, і керівник ДНЗ порушили свої посадові обов’язки: вони не забезпечили належної безпеки перебування дітей у дошкільному навчальному закладі.

На теперішній час, проводиться службове розслідування і будуть прийняті відповідні управлінські рішення»,- зазначила Зоряна Довганик, в. о. начальника управління освіти ЛМР.

«Наразі в ході службового розслідування з’ясовано наступне: бабуся забрала внучку з ДНЗ № 136 та з двома онуками залишилася гуляти на території закладу. Заклад уже не працював, дітей у садочку не було. О 19.00 год. на роботу прийшов сторож, який не оглянув територію, порушивши посадові обов’язки, та випустив собаку з вольєра. Собака підбіг до дівчинки та вхопив за праве плече. Собака має відповідні щеплення, з дозволу завідувача перебуває на території закладу з метою охорони території та запобігання нищенню майна у нічні години», – повідомили в управлінні освіти.

Батьки дитини звернулись до медичного закладу, у якому 18 квітня надали висновок, що у дитини кусані садини правого плеча. Їх було оброблено розчином йоду та бетадину.

«На сьогоднішній день дитина не відвідує дошкільний навчальний заклад і за словами мами, вона перебуває вдома.

Відповідно до державного санітарного регламенту у дошкільному навчальному закладі може бути вольєр, який розташований на відстані не більше ніж 25 м. до самої будівлі ДНЗ. Але, звісно, що в першу чергу повинна бути забезпечена безпека перебування дітей у садочку»,- додала Зоряна Довганик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *