ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова приїде в.о. міністра охорони здоров’я Супрун

|

У приміщенні Львівської міської ради (площа Ринок, 1, сесійна зала) 24 квітня о 10.30 представники місцевої влади, ОТГ, медичної спільноти, громадських організацій та Міністерства охорони здоров’я зберуться для публічного обговорення затребуваних реформ і першочергових змін у регіоні та Україні. У заході візьме участь в.о. міністра охорони здоров’я  Уляна Супрун. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Громадська організація «Центр UA» спільно з експертами коаліції Реанімаційний Пакет Реформ та представниками Міністерства охорони здоров’я продовжує Всеукраїнський тур «ЗміниТИ: взаємодія заради змін», щоб почути та зібрати позиції представників найактивніших спільнот в усіх регіонах України для розробки системних і незворотних змін. Взаємодія заради змін допоможе місцевим громадам зрозуміти і сформулювати власні очікування до змін в країні, згуртуватись з однодумцями навколо спільних позицій, а також співпрацювати один з одним та владою, вимагаючи врахування спільних інтересів.

«Разом із представниками місцевої влади, об’єднаних територіальних громад, професійних медичних спільнот, громадськими активістами, журналістами, місцевими підприємцями та студентами буде обговоримо:

-що мають зробити громади та місцева влада для впровадження реформи системи охорони здоров’я?

-які виборчі правила дозволять запустити зміну політичних еліт в країні?

-як платники податків можуть контролювати, на що витрачаються їхні гроші?

-за яких умов влада почує позиції та вимоги громадян і як вплинути на прийняття рішень?

Учасники обговорень: в.о. міністра охорони здоров’я  Уляна Супрун; голова і співзасновник Центру UA, екс-віце-прем’єр-міністр із питань європейської інтеграції Олег Рибачук; лідер напрямку «Контроль публічних фінансів» Центру UА Андрій Андрушків; експерт з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка; координатор Громадського руху «ЧЕСНО» Микола Виговський.

Програма Туру в Львові:

10:00 – 10:30 – реєстрація, вітальна кава

10:30 – 11:30 – презентація туру та обговорення системних змін

12:00 – 14:00 – паралельні публічні консультації:

– з представниками медичної спільноти щодо реформи сфери охороні здоров’я включно з питаннями щодо контролю за використанням публічних фінансів у цій галузі;

– з представниками політичних сил та політологами щодо доступу до політики та доступу до прийняття рішень.

«Прийди висловити свою позицію та дізнатися, що і як ти можеш змінити у своїй країні та громаді!», – закликають ініціатори обговорень.

Зареєструватися на участь можна тут.

Фото: ЗІК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *