ОСТАННІ НОВИНИ

У мережі з’явився трейлер до українського історичного кіно «Чужа молитва»

|

З’явився трейлер повнометражного художнього фільму Ахтема Сеітаблаєва “Чужа молитва”, що створюється за підтримки Держкіно України. Про це повідомили у Держкіно.

Неймовірна, але цілком реальна історія молодої кримськотатарської дівчини, яка під час окупації фашистами Бахчисараю врятувала життя 88-ох єврейських дітей.

Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною постає важка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм?
Не дивлячись на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців та перетворює маленьких євреїв на татар – дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов. Але чи вдасться їм обманути карателів та врятуватися від смерті?..

Режисером фільму є Ахтем Сеітаблаєв (Axtem Seitablaiev), продюсером – Ivanna Diadiura, автором сценарію – Микола Рибалка. Фільм створюється компанією “Ідас фільм” за підтримки Держкіно України.

У ролях: Лілія Яценко, Andrian Zwicker, Atzmon Wircer Shmuel, Ахтем Сеітаблаєв, Веніамін Прибура.

Нагадуємо, що проект фільму «Чужа молитва» (робоча назва – «Її серце») став переможцем 7-го конкурсного відбору Держкіно. Бюджет фільму становить 31 млн. грн., частка державного фінансування – 10 млн. грн.

На великі екрани «Чужа молитва» вийде 18 травня 2017-го року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *