ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував конкурс на розробку «Єдиного студентського квитка»

|

Сьогодні, 19 квітня, у Львові оголосили конкурс на розробку «Єдиного студентського електронного квитка», який матиме низку можливостей для студентів, передає кореспондент Львівського порталу.

У «Єдиному квитку» буде об’єднано студентський квиток, читацький, перепустка в гуртожиток, е-квиток для громадського транспорту та банківський рахунок.

«На сьогодні проект «Єдиний студентський квиток» перебуває в статусі активної розробки, тому думка студентства щодо потреб та його функціонування є вкрай важливою. Саме тому до 8 травня ми приймаємо заявки для участі у конкурсі від студентських команд (в команді може бути четверо людей) і будь-яких ВНЗ. І вже з 9-21 травня студенти самі будуть розробляти свої проекти щодо того, які функції потрібні такому електронному квитку. А 23 травня вже відбудеться фінал. За допомогою такого конкурсу студенти зможуть самі для себе розробити цей квиток», – розповів керівник проекту «Єдиний студентський квиток» Назар Подольчак.

Також заступник керівника західного регіонального управління ПАТ «Приватбанк» Володимир Фельчук додає, що такий «Єдиний квиток» буде мати безліч переваг для студентів. Вони зможуть отримувати важливу інформацію університету: розклад, консультації, іспити та доступ до електронних засобів навчання.

«Ми спільно з «Львівською політехнікою» розробили студентський квиток, який дасть безліч можливостей студентам. Зокрема, це доступ до пільгого проїзду, функції комунікації всередині університету, а також можна буде його використовувати, як перепустку у гуртожитки»,- зауважив він.

«Єдиний студентський квиток» стане не тільки офіційною ідентифікацією львівського студента, але й можливістю отримати знижки в торгових закладах та установах Львова.

Проректор «Львівської політехніки» Дмитро Федасюк розповів,що Міністерство освіти України підтримало проведення такого конкурсу та надало доступ університету до Єдиної електронної бази даних студентів.

Такий студентський квиток планують оформлюватимуть безкоштовно, а запровадити його хочуть вже з початку нового навчального року. Тому з 1 вересня львівські студенти, переймаючи досвід західних колег, зможуть з легкістю користуватися всіма перевагами послуг, що надає навчальний заклад та місто.

«Єдиний квиток» буде впроваджений як пілотний проект на базі «Львівської Політехніки», а далі кожен із львівських університетів може вільно долучитися до проекту, звернувшись з таким проханням до міської ради.

Для участі у конкурсі учасникам необхідно заповнити анкету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *