ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують виставку «ВІДВАЖНІ: наші Герої»

|

Національний Музей Революції Гідності презентує у Львівській політехніці виставку «ВІДВАЖНІ: наші Герої». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Виставка  присвячена поколінням борців за незалежність України від часу революції 1917-21 років до Революції Гідності.

Проект висвітлює образи борців за свободу, зокрема через показ революційного вбрання й атрибутики цього століття та минулого.

На сцені втілено в динамічному показі різні типажі борців доби Української Революції, Холодного Яру, Української Повстанської Армії, Революції на Граніті, Помаранчевої Революції, Революції Гідності.

«Для нас важливо, що ця виставка буде експонуватися саме у Львівській політехніці. Адже сотні наших студентів і працівників були активними учасниками Революції на Граніті, Помаранчевої Революції та Революція Гідності. Випускник Юрій Вербицький став одним із першим у Небесній Сотні. Сподіваємося, що наша молодь, оглянувши виставку, надихнеться відвагою й утвердить власне розуміння гідності та честі”, – зазначив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

«В умовах війни на Сході України варто частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Це символ Свободи. Саме тому, Революцію Гідності, протестний рух 2004 року можна вважати продовженням не лише Революції на граніті 1991 року, а й Української революції 1917–1921 років, визвольних змагань часів Першої та Другої світових війн і повоєння», – пояснює ідею виставки директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Експозиція складається з 6 модулів, на яких представлено художній реконструйований типаж певної революційної  епохи та монітор із демонстрацією спеціально виготовленого тематичного відеоролика кінохроніки, художніх колажів із архівних світлин і текстів.

Відкриття: 20 квітня о 14:00 у першому корпусі НУ «Львівська політехніка», на вулиці Карпінського, 2/4. Діятиме до 28 квітня щобудня із 8:30 до 17:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *