ОСТАННІ НОВИНИ

На новозбудованій сихівській трамвайній лінії виявили серйозні недоліки. Через поломки можуть призупинити рух?

|

На новозбудованій трамвайній лінії на Сихові похилились опори, які тримають контактну мережу. Це вже призвело до восьми випадків поломок пантографів (струмоприймачів) трамваїв. Тепер у Львівській міськраді з’ясовують, з чиєї вини виникла проблема і як виправити ситуацію. Про це повідомляє zaxid.net.

«Є серйозна проблема по новій лінії по маршруту трамвая №8. Опори починають хилитися, не витримуючи навантаження», – заявив під час наради у Львівській міськраді 19 квітня директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

За його словами, через провисання дротів уже трапилось вісім випадків поломки пантографів у трамваях. «А дроти провисли через те, що похилилися опори», – додав Сидорович.

За словами Олега Берези, директора ЛКП «Львівавтодор», яке було замовником будівництва сихівської трамвайної лінії, до з’ясування причин поломок трамваїв уже залучили незалежних експертів.

«Візуально помітно, що опори похилилися. Можливо, це сталося через те, що мережу повісили надто низько. Має бути висновок експертизи, чи прогинання відбулося в допустимих межах. Якщо у недопустимих, тоді це треба виправити, – заявив Олег Береза. – Якщо за результатами експертизи вирішать перевстановлювати опори, для цього доведеться на деякий час зупинити трамвайний рух».

Серед можливих винуватців технічних проблем на Сихові називають проектантів (ДП «Львівдіпрокомунбуд») або підрядників, які встановлювали опори (турецька компанія «Онур») та вішали контактну мережу (ЛКП «Львівелектротранс»).

Під час наради міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що винуватці виправлятимуть помилку власним коштом.

Додамо, що вартість сучасного проекту «Трамвай на Сихів» обійшлася у 27,35 млн євро. Детальніше читайте у матеріалі Львівського порталу «Проект «Трамвай на Сихів» у цифрах: що закопали під довгообіцяну колію»

Фото: Твоє місто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *