ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні - День працівників пожежної охорони

|

Сьогодні, в Поливаний понеділок, українські вогнеборці святкують своє професійне свято. День працівників пожежної охорони встановлений Указом Президента від 11 жовтня 2013 року. Пожежники – передовий загін Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Цю професію обирають за покликом душі, свідомо, адже у вогонь насильно ніхто не піде. Рятуючи життя інших, можна загинути самому. Українські пожежники першими гасили Чорнобильський реактор, вони постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій, як природного так і техногенного характеру.

Щоденно на цілодобовому чергуванні по всій Україні несуть службу близько 7,5 тисячі рятувальників та 2,5 тисячі одиниць спецтехніки, які здійснюють в середньому 1500 виїздів за добу. Один день роботи вогнеборців-рятувальників – це сотні ліквідованих пожеж, десятки врятованих життів, будівель та техніки, знешкоджених боєприпасів.

Попри брак сучасної техніки, спецодягу та взуття, українські пожежники – постійні учасники різноманітних міжнародних змагань де вони примудряються займати призові місця. Торік українська пожежна команда на чемпіонаті світу з пожежно-прикладного спорту в Чехії встановила світовий рекорд в пожежній естафеті; до того була перемога на чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту в Південній Кореї. Наші вогнеборці неодноразово брали участь у гасінні пожеж в інших країнах світу, зокрема, торік допомагали приборкати вогонь своїм ізраїльським колегам.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *