ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця анонсувала скорочення кількості приміських потягів

|

Львівська залізниця цьогоріч зазнала збитків на 1,7 млн грн від перевезення пільгових категорій пасажирів в Івано-Франківській області. Місцева влада відмовилася відшкодовувати кошти, тож керівництво регіональної філії вирішило скасувати низку приміських поїздів або обмежити маршрути та періодичність їх курсування, повідомили в прес-службі Львівської залізниці.

«Повідомляємо, що протягом 2016 року регіональна філія “Львівська залізниця” понесла збитки від перевезення пільгових категорій у приміському сполученні на суму 74 млн грн, в тому числі по Івано-Франківській області – 8,3 млн грн.

З початку 2017 року ці збитки вже складають понад 15 млн грн, а по Івано-Франківській області – понад 1,7 млн грн. Згідно із чинним законодавством України, місцеві органи виконавчої влади повинні компенсувати залізниці збитки за перевезення пільгових категорій громадян у приміському сполученні», – цитує повідомленні залізничників видання «Збруч».

Минулого року Івано-Франківська міська рада, Коломийська міська і районна ради, Яремчанська, Клуська міські ради, Галицька, Городенківська, Долинська, Надвірнянська, Рогатинська, Снятинська і Тисменицька районні ради відмовилися укладати договори із Львівською залізницею на відшкодування коштів за пільгові перевезення, що призвело до зростання збитковості приміських перевезень, додали у перевізника.

«Недоотримання коштів не дає змогу належним чином підтримувати технічний стан рухомого складу. Попри відсутність підтримки з боку місцевих органів виконавчої влади Івано-Франківської області, залізниця продовжує виконувати свою соціальну функцію, забезпечуючи в добу курсування 24-х пар приміських поїздів, а також завжди своєчасно сплачує всі податки до місцевих бюджетів.

Внаслідок відсутності належної компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів і не покращення ситуації регіональна філія не матиме можливості вже найближчим часом забезпечувати організацію залізничних перевезень у приміському сполученні по Івано-Франківській області та буде змушена скасувати низку приміських поїздів або обмежити маршрути та періодичність їх курсування», – повідомили у Львівській залізниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *