ОСТАННІ НОВИНИ

Випікання паски подорожчало на 35% у порівнянні з 2016 роком, - Мінекономіки

|

Вартість випікання великодньої паски у 2017 році зросла на 35,3%, порівняно з минулим роком, – до 30 гривень. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

«Напередодні Великодніх свят наша команда аналітиків вже вдруге поспіль вирішила дослідити динаміку вартості випікання святкової паски в 2017 році порівняно з 2016 роком. В ході дослідження ми виявили, що випікання паски в домашніх умовах коштуватиме 29,81 грн, що на 35,3% дорожче, ніж в 2016 році», – пояснюють аналітики.

Також вони додають, що ціни майже на всі інгредієнти зросли.

«Найбільше, на 34%, подорожчало вершкове масло. Воно ж найбільше вплинуло на зростання кінцевої вартості домашньої паски, оскільки частка вершкового масла складає близько 30% від вартості. Цукрова пудра в свою чергу продовжує виявляти ознаки неабиякої стабільності – вже три роки поспіль вона коштує 40 грн за кілограм», – йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що згідно з консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку інфляція в 2017 утримається на рівні 11% (грудень 2017 до грудня 2016).

«Звертаємо вашу увагу, що “Індекс паски” не є офіційним макроекономічним показником, не відображає інфляцію чи індекс споживчих цін. Всі розрахунки – приблизні, здійснені на основі моніторингу ДСС цін на соціально значущі товари та експертної оцінки Мінекономрозвитку», – додають у повідомленні.

Фото:Facebook-сторінка МЕРТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *