ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай кличе на фестини «Великдень в гаю»

|

З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні Фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 16 – 17 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Як тільки відвідувачі потрапляють на територію Музею, то зразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки «Кривий танець», рухаючись якою потраплять у вир дійства. Дійство у нас відбуватиметься на 8-ми локаціях – це святкові галявини. Цьогоріч головню такою галявиною буде Гаївкова, і відповідно там будуть водитися гаївки. Насамперед, це будуть гаївки від легендарного хору «Вірли», тому що саме вони разом з Товариством Лева ще у 90-х роках започаткували водіння гаївок у нашому Музеї. Також до водіння гаївок долучиться фольклорний ансамбль «Писанка» і громадська організація «Спадщина». Вони проводитимуть молодіжні гаївки та давні традиційні молодіжні забави. Також будуть виступи християнських спільнот, фольклорних колективів і головною подією свята буде великодній флеш-моб. Ми плануємо об`єднати всіх у так звану алею благословення, учасників мало б бути понад 1000 осіб. Вони зроблять великий рухомий коридор і кожен бажаючий зможе пройти через цю алею благословення, наповнюючись благословенням радості і любові.

Також відбудеться великодній концерт, за участі дитячих естрадних колективів, відомих співаків:  Романа Ковальчука, Назара Савка, а також за участі кумирів молоді – поп-групи «NAVSI100». Також буде діяти писанкова галявина, молодіжно-дитяча, сонячна, смачна, лицарська. І переважно на них будуть розташовані фото-зони і вони будуть спрямовані на дитячу аудиторію, оскільки там будуть анімації, різноманітні квести, конкурси і звісно частування для дітей»,- зазначила Соломія Довгань, науковий співробітник Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького, координатор фестивалю «Великдень в гаю».

На Фестинах буде діяти ряд святкових галявин, на яких водитимуть гаївки, веснянки, забави та розваги. Головна подія свята – Великодній флеш-моб, у якому  об’єднається понад 1000 осіб в «Алею благословення».

Впродовж святкування також відбудуться виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот, естрадних виконавців.

Головні гості Фестин – ансамбль із Австрії «Народна танцювальна група Штайн» (нім. «Volkstanzgruppe Stein») з нижньо-австрійського міста Кремс.

Для найменших учасників свята на дитячій галявині будуть проведені давні традиційні Великодні забави, гаївочки. А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *