ОСТАННІ НОВИНИ

Як в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

|

Сьогодні, 15 квітня, о 14:22 за київським часом у Храмі Гробу Господня в Старому місті Єрусалима зійшов Благодатний вогонь. Про це пише ТСН, передає Львівський портал.

На церемонію сходження Благодатного вогню з’їхалися тисячі вірян. Щойно вогонь зійшов, віряни передавали його один одному, аж людям, які чекали надворі.

Свідками сходження вогню стала офіційна українська делегація на чолі з керівником справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем). Зазначають, що вогонь не обпікав у перші хвилини після сходження.

Додамо, що Благодатний вогонь сьогодні увечері доставлять у Київ офіційною делегацією Української Православної Церкви. Представники єпархій отримають Благодатний вогонь у залі офіційних делегацій аеропорту «Бориспіль».

Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської лаври відбудеться близько 23:00. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій роздасть Благодатний вогонь тисячам вірян, які прийдуть на нічне Великоднє богослужіння.

Як відомо, Благодатний вогонь — це поширена у православ’ї назва вогню, використовуваного у великодній церемонії виносу Святого Світла з Гробу Господнього, в Єрусалимському Храмі Воскресіння. Церемонію проводять у Велику суботу сумісно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та єрусалимським патріархатом Вірменської апостольської церкви. Винесення Благодатного Вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *