ОСТАННІ НОВИНИ

Військові капелани Канади та США проведуть Великдень у колі українських бійців

|

До Львова приїхали військові капелани з Канади та США, які проведуть Великдень з українськими військовими. Про це вони розповіли сьогодні, 13 квітня, на брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

«Приємно те, що цього року, ми святкуємо Великдень разом. На полігоні ми зможемо святкувати Пасху разом з нашими американськими та канадськими друзями. Ми будемо ділитися нашими пасками з ними, а вони поділяться своїми стравами з нами, що дозволить нам відчути багатство нашої, християнської культури», – зауважив військовий капелан о. Степан Сус.

Військові капелани США та Канади розповіли, як Пасха проходить у військах їх країн.

«Я служу в американській армії протягом 19 років. Зараз ми далеко від дому і для наших солдат ми намагаємось максимально створити Пасхальну атмосферу. Цього року ми будемо мати чотири служби Божі для наших солдат: в п’ятницю, суботу і дві в неділю», – капелан-протестант США Джош Берд.

«З військовими ми святкуємо Страсний тиждень та Пасхальну неділю. В Канаді є багато військових капеланів, по кілька на кожній базі. Служби Божі капелани зазвичай відправляють разом. В нас дуже велика суміш релігій і національностей, що створює спеціальну атмосферу. В збройних силах Канади ми маємо капелана-протестанта, капелана-рима-католика і капелана-греко-католика. Окрім того в нас є представники мусульманства. Кожен з цих капеланів служить своїй громаді», – капелан Канади отець Кім

Також військові капелани поділились, що приємно здивовані тим, наскільки велику роль для українців відіграє релігія і з нетерпінням хочуть побачити, як Великдень святкують в українських сім’ях.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *