ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман страшить губернаторів зарплатами із наліпок «Доступні ліки»

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від місцевої влади забезпечити вчасні розрахунки із аптечними мережами за урядовою програмою “Доступні ліки”, яка передбачає виділення безкоштовних ліків проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми для хронічно хворих, і попередив про персональну відповідальність керівників за можливий саботаж програми. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

“Я попереджаю усіх чиновників про персональну відповідальність. Ви маєте, як годинник, розраховуватися з аптечними мережами. Цю програму забезпечення безкоштовними ліками ми запустили один раз і надовго. Вона буде діяти і цього, і у наступних роках. Тому я би хотів, щоб процес взаєморозрахунків був якісним і доступність була забезпечена”, – наголосив Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що ритмічний розрахунок із аптечними мережами є відповідальністю місцевої влади. “Кошти є, ми готові перераховувати їх тоді, коли потрібно, заздалегідь – жодних проблем немає. І ви маєте просто виконувати, інакше ви підірвете довіру аптечних мереж, у першу чергу, просто до себе”, – сказав Прем’єр-міністр.

“Попереджаю, шановні друзі, особливо перших керівників, якщо ви будете безвідповідально ставитись до цієї програми, я вам обіцяю, що заробітну плату будете отримувати наліпками, які мають бути на аптеках доступні ліки, щоби вам ще раз нагадувати, що ви несете відповідальність за кожну людину. Я би хотів, щоби ми відповідально до цього ставилися”, – підкреслив Глава Уряду.

Фото: ВВС

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *