ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 80% ремонтів доріг, які проведені торік, є неякісними, - «Укравтодор»

|

Понад 80% середніх ремонтів, проведених минулого року, є неякісними. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Укравтодору».

Власне, від початку березня спеціалісти Укравтодору та ДП «Дорцентр» провели перевірку технічного стану об’єктів поточного середнього ремонту, виконаного в 2016 р. На сьогодні здійснено моніторинг на 132 об’єктах в 21 області країни.

Як наголошується у повідомленні, результати перевірки є незадовільними: на 83% об’єктів виявлено дефекти, лише 23 об’єкти не мають явних дефектів, незначні дефекти зафіксовані на 57 об’єктах, суттєві дефекти – на 52 об’єктах.

Найбільш поширеними дефектами після проведених ремонтних робіт є руйнування та деформація на новому покритті: вибоїни, тріщини колійність, розкриття стиків, просідання дорожнього одягу та незакінчені роботи в повному обсязі: не підсипані узбіччя, незавершені зїзди і примикання, незавершені роботи з влаштування верхнього шару на одній із сторін проїзду. Також дефекти виникають внаслідок технічних помилок, використання невідповідних матеріалів або проведення робіт в невідповідних погодних умовах.

«Відповідальність за технічні дефекти на 100% несе підрядник. Хочу наголосити на тому, що усі дефекти, які з’являються після виконання робіт, повинні бути усунені підрядниками в рамках гарантії, в термін, який ми їм визначили – до кінця травня. Терпіти неякісного виконання робіт не будемо і, зі свого боку, робитимемо усе можливе для забезпечення стандартів якості українських доріг», – очільник «Укравтодору» Славомір Новак.

Фото: Волинські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *