ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині виросли ціни на часник, гриби і банани

|

У Львівській області у березні 2017 року порівняно з лютим 2017 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Про це інформують в управлінні статистики Львівщини.

Найбільше подорожчали часник (на 20,6%), гриби свіжі та банани (на 11,7%). На 4,9–2,5% підвищилися ціни на морозиво, фрукти, рибу живу та охолоджену, кисломолочну продукцію, сири тверді та м’які, молоко, мінеральні та джерельні води; на 1,9–1,1% – олію соняшникову, цукор, кондитерські вироби з борошна, окремі порційні частини курячі, філе куряче, консерви рибні в олії, хліб, картоплю. Водночас, помідори свіжі подешевшали на 15,4%, огірки свіжі – на 9,1%, яйця курячі – на 7,8%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,1%, у тому числі: тютюнові вироби – на 2,7%, алкогольні напої – на 0,2%. Одяг і взуття подорожчали у середньому на 6,2% за рахунок поступлення у продаж товарів весняно-літнього асортименту. Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 5,6% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на електроенергію на 28,1%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *