ОСТАННІ НОВИНИ

Комуналка забриє до 70% бюджету «Арени Львів»: енергоносії обходяться стадіону в дев’ять мільйонів в рік

|

«Арена Львів» балансує на межі самоокупності. Лише на енергоносії у рік стадіон витрачає близько 9 млн грн. Про це у інтерв’ю Львівському порталу повідомив в.о. директора стадіону Євген Болкун.

Як він пояснив, на беззбитковість стадіону вийти дуже важко.

«Якби відвідуваність футбольних матчів була вищою, якби за проведення матчу футбольний клуб міг би платити стільки, скільки це насправді коштує, то можливо б і вийшли. Але, на жаль, футбольні клуби також мають певні фінансові проблеми, всюди є скорочення, зменшення затрат… Тому переговори нам даються дуже важко, не просто дійти до якогось компромісу, щоб це було всім вигідно», – зазначив керівник стадіону.

За його словами, тих коштів, які виділяються з державного бюджету, не вистачає на те, щоби повністю покрити комунальні послуги.

«Комунальні послуги забирають у нас десь 60-70% бюджету. Якщо стадіон і не проводить ніяких заходів, то інженерні мережі все одно мусять працювати. Лише на електроенергію у нас йде 300 тис. грн в місяць. Більше того, за грудень, коли підсвічували поле стадіону «штучним сонцем», заплатили 980 тис. грн, і ще 600 тис. грн – за теплопостачання. Загалом за рік ми витрачаємо десь 9 млн грн на енергоносії», – сказав Євген Болкун.

Фото: bavaria-tour.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *