ОСТАННІ НОВИНИ

«Арена Львів» отримує 60% доходу з нефутбольних подій

|

Матч на «Арені Львів» обходиться футбольним клубам у 160-300 тис. грн. Про це у інтерв’ю Львівському порталу повідомив в.о. директора стадіону Євген Болкун.

Отож, він розповів, які стадіон має розцінки на спортивні, розважальні, релігійні заходи:

«Якщо футбольний клуб хоче, щоб ми зробили все «під ключ», то це одна ціна, якщо деякі функції клуб бере на себе, то вартість вже інша. Тобто матч обійдеться десь у 160-300 тис. грн.

Що ж до всіляких конференцій, виставок, то все залежить від кількості людей, від локації, часу, від того, які послуги їм потрібні (світло, звук, тощо). Це у нас коштує не дешево, але ринок диктує свої умови і часом ми балансуємо на межі собівартості».

Також він пояснив, наскільки відрізняється ціна «Арени Львів» для «Карпат» чи «Шахтаря» від ціни для офіційного матчу національної збірної України з футболу .

«За національну збірну платить ФФУ. Вартість матчу значно вища, оскільки ми беремо на себе абсолютно все обслуговування. У минулі роки це обходилося збірній у близько 450 тис. грн, тобто в два рази дорожче…», – сказав в.о. директора.

Водночас Євген Болкун наголосив, що 60% доходу «Арена Львів» отримує з нефутбольних подій.

Окрім цього, керівник стадіону зазначив, настільки «вдарило» економічно по «Арені» те, що звідси пішов «Шахтар»: «Звичайно, нам стало важче у фінансовому плані. Але, як бачите, «Арена Львів» живе. Поки що даємо собі раду, в нас більше розв’язані руки, можемо планувати собі інші заходи. Бо, як відомо, за день до матчу, безпосередньо у цей день, і у день після гри на стадіоні не можна проводити ніяких заходів. Можливо, це не у повній мірі відповідає тій ціні, яку платив нам «Шахтар», але, думаю, на 80% ми вже заповнили їхню відсутність».

Також Євген Болкун зазначив, що у червні збираються продовжити контракт із «Карпатами» на сезон 2017-2018.

«Щодо інших клубів, то ще нема ніяких домовленостей. Ходять лише закулісні розмови. Не виключено, що деякі матчі «Шахтар» гратиме у нас. Можливо, це буде і «Зоря»… Ми готові прийняти всіх, хто має можливість заплатити за наші послуги. Звичайно, що чотири клуби «Арена Львів» прийняти не зможе, але два – цілком», – сказав він.

Фото: Трибуна

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *