ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували закатованих у таборі «Шталаг-328»

Вероніка Рой, Львівський портал

|

Сьогодні, 11 квітня, у Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів, у Львові вшанували пам’ять закатованих у концтаборі «Шталаг-328». Помолитись та покласти квіти до пам’ятного місця прийшло кілька десятків людей, передає кореспондент Львівського порталу.

Представники влади, а також громадськості запалили лапмадки та поклали квіти до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328».

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, пам’ять про  закатованих у концтаборі повинна жити вічно.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять мільйонів людей, які загинули у всьому світі: в Європі та Україні від фашистської руки. В тих концтаборах їх мучила та нациська імперія за їхню принципову позицію жити у вільній країні. Важко оцінити маштаби цієї катастрофи, де не винні люди, навіть діти просто були закатовані тільки тому що вони були. Для нас це повинно бути дуже важливим спогадом. І ми розуміємо, що найбільшою цінністю у нашому житті є мир», – розповів він.

«Ми зібалися тут, аби віддати шану тим, хто більше ніж 70 років тому відділи життя для того, щоб ми з вами сьогодні могли жити, працювати, виховувати дітей та нове покоління. Ми пам’ятаємо та шануємо тих кого сьогодні з нами вже немає. На жаль, місця, де були закатовані люди у запущеному стані, а треба би і туристам їх показати, де загинули люди.Святий обов’язок сучасників – зберегти пам’ять про мільйони безневинно загиблих у фашистських концтаборах», –  розповів колишній в’язень концтабору Семен Подольський.

Фото: Львівській портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *