ОСТАННІ НОВИНИ

Що дешевше: Uber, Uklon, Яндекс чи Оптимальне? Експеримент Львівського порталу

Соломія ГРИГОР'ЄВА, Львівський портал

|

Поки між львів’янами тривають суперечки стосовно компаній таксі, яким варто довіряти, Львівський портал вирішив розставити всі крапки на «і» та з’ясувати, який з чотирьох найпоширеніший сервісів Львова довезе вас найдешевше.

Для аналізу цін на ринку таксі ми обрали чотири компанії: Uber, Uklon, Яндекс Таксі та Оптимальне. Варто розуміти, що Uber ми викликали за мінімальним тарифом (не у час, коли ціна зростає через інтенсивний потік), а автомобіль Uklon – стандарт (тобто це не елітні авто чи мікроавтобуси). Щоб об’єктивно оцінити ці компанії (не залежно від того, кому вони належать та на яких авто працюють), ми порівняли вартість проїзду на п’яти зовсім різних напрямах.

Перші чотири автівки компаній-конкуренток ми замовили до Головного залізничного вокзалу Львова. Звідти ми планували заїхати до Міжнародного аеропорту «Львів». Таким маршрутом часто користуються туристи, які полюблять подорожувати і роблять пересадку у Львові. Відтак, Uber завезе наших мандрівників за 38-46 гривень, Uklon – за 56 гривень, Яндекс Таксі – 40 гривень, Оптимальне – 57 гривень.

Наступну поїздку ми вирішили здійснити практично з центру Львова (для прикладу ми обрали адресу Пантелеймона Куліша, 10) до King Cross Leopolis, який вважається вже частиною села Сокільники. Уявімо, що якась закохана пара спізнюється на кіносеанс. Якщо б наші голубки викликали Uber, вони б заплатити від 56 до 71 гривні, якщо Uklon –75, Яндекс Таксі – 86,5, Оптимальне – 98.

Після цього ми пробували замовити таксі на доволі велику відстань – 14 кілометрів. Умовно нам треба було доїхати з одного кінця міста в інший. Скористатись таким маршрутом міг би пересічний львів’янин, що проживає на Сихові (вулиця Освицька, 15), та потребує добратися до лікарні УМВС за адресою Замарстинівська, 225. За поїздку у авто Uber доведеться віддати 78-111 гривень, Uklon – 88 грн, Яндекс Таксі – близько 74,5 грн та Оптимальне – 92 грн.

Чимало людей проживає у селищах на окраїні Львова і завжди стараються якнайшвидше повертатися додому, бо за таксі за містом треба платити більше. Проте іноді доводиться затримати десь у центрі міста і викликали автівку. У такому разі якась панянка, що, мовляв, так веселилась на корпоративі в «Магнусі», що втратила лік часу, змушена буде заплатити водію Uber за доїзд до смт Рудне (вул. центральна, 1) 70-89 гривень, Uklon – 108, Яндекс Таксі – 109,5, а Оптимальне – 126.

Останнім користувачем таксі для нашого експерименту стала порядна галицька сім’я з чотирьох осіб, що вирішила провести недільний вечір у Львівській філармонії. Оскільки парадні мешти здебільшого натирають, пасувало би з дому (а родина, до прикладу, проживає на вулиці Ген. Чупринки, 154) викликати машину до концертного залу на Петра Чайковського, 7. Відстань з точки А у точку Б – 3,5 км. Uber довезе їх за 31-38 грн, Uklon і Оптимальне – за 47 грн, а Яндекс Таксі – 48 грн.

Підбивши підсумки, можна побачити, що Uber та Яндекс Таксі є найдешевшими (за умови, якщо в Uber не час інтенсивних замовлень). Компанія Uklon має середні ціни, як і більшість таксі-старожилів Львова, проте компанія не бере додатковий тариф за проїзд за містом, як це робить Оптимальне Таксі.

Фото: taxi55555.comAutoPortal.kiev.uaCarDiagramGoogle Plus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *