ОСТАННІ НОВИНИ

За рік у Львові з’явиться унікальний заказник «Білогорща»

|

Сьогодні, 6 квітня, під час пленарного засідання Львівської міської ради заслухали інформацію щодо дорожньої карти зі створенням ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща».

«Минулої сесії прийняли ухвалу про підтримку петиції про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовища Білогорща». На мій погляд, це правильне і злагоджене рішення, адже дасть змогу зберегти унікальне природнє середовище, яке створене в районі Білогорща.

Зараз департаментом містобудування ведуться роботи по втіленню цього проекту в життя. Є визначена окрема дорожня карта. Зазначу, що це попередня дорожня карта, оскільки такими  роботами у Львові до цього часу ніхто не займався. Визначені роботи, які будуть проведені. Одними з найбільших робіт, які будуть проведені, буде визначення сусідів-користувачів і узгодження з ними меж. Орієнтовний термін, який визначений дорожньою картою – близько року. По коштах питання, наразі, уточняється. Орієнтовно на сам проект цього заказника потрібно близько 50 тис. грн. і близько 50-70 тис. грн. на оформлення земельної документації»,- зазначив Сергій Коровайник, директор департаменту містобудування Львівської міської ради.

Нагадаємо, 23 березня, на сесії Львівської міської ради було прийнято рішення про підтримку петиції «Про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *