ОСТАННІ НОВИНИ

Сподіваюся, модель монетизації усіх видів пільг буде готова до кінця року, - Розенко

|

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко сподівається, що модель монетизації усіх видів пільг буде розроблена до кінця 2017 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

«У програмі діяльності Уряду на 2017 рік у нас зафіксований перехід до монетизації пільг. Зараз цим займається Міністерство соціальної політики. І я сподіваюся, що до кінця року ми будемо мати модель монетизації всіх пільг в Україні», – сказав він.

Павло Розенко зауважив, що протягом 2 останніх років Уряд вже зробив низку серйозних кроків щодо переходу до монетизації пільг. «У нас вже є пільги, які видаються в монетизованій формі. Так, наприклад, це пільги на придбання твердого палива», – зазначив він.

Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що на сьогодні повністю ліквідована система пільг для чиновників. «За два роки, внаслідок ревізії пільг у нас знизилась кількість пільговиків, ми позбавили пільг тих людей, які насправді їх не потребують. Насамперед, це стосується пільг для колосальної кількості  чиновників. Ми позбавили усіх пільг прокурорів, суддів, народних депутатів, міністрів, держслужбовців тощо», – підкреслив Павло Розенко.

Щодо монетизації субсидій Павло Розенко зазначив, що після завершення опалювального сезону Уряд запропонує схему розрахунків із підприємствами – надавачами послуг.

Монетизація субсидій безпосередньо людям, за його словами, ускладнить процедуру надання субсидій. «Ми всі прекрасно розуміємо, що для сільської місцевості навіть відкрити картку в установі банку надзвичайно складно. Тому при тому, що у нас сьогодні 7,5 млн субсидіантів, це принесе лише додаткові незручності», – сказав Павло Розенко.

Фото: 20 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *