ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прилетить десант хірургів із Америки, щоб оперувати дітей-сиріт

|

У квітні цього року п’ятеро медиків зі США у Львові оперуватимуть сиріт, які мають вроджені або післятравматичні вади, а відтак наразі мають менше шансів на усиновлення. Ро це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Медики зі США прибудуть до Львова 24 квітня. Сиріт оперуватимуть безкоштовно.

Як розповідає англійський хірург Чарльз Мур, фундація «Дітям.Медасист» з 1990 року надавала допомогу сиротам у Криму. Із 2006 року, фундація присилала команду спеціалістів, які самі оплачували свої витрати, для того, щоби надавати хірургічну допомогу кримським сиротам. Після анексії Криму Росією, медики припинили свою діяльність, однак зараз планують її відновити вже у Львові.

«Сподіваємося, ми будемо в силах продовжити нашу роботу у Львові, де є чотири сиротинці. Мета нашої справи – не тільки проведення операцій тим, кому вони потрібні, але не робляться з певних причин, але і, свого роду, реклама, спроба вказати суспільству на особливу групу малих безбатченків. Вади, що вони мають зводять їх шанси на усиновлення практично до нуля. Ми хочемо дати їм шанс. Так, ми маємо певний досвід праці у Криму. Але не знаю, наскільки це можна порівнювати зі Львовом, умови в якому, принаймні, на перший погляд, виглядають набагато сучасніші, ніж у Сімферополі. Це буде, свого роду, експеримент з метою дізнатись, чи ми дійсно тут потрібні», – зазначає Чарльз Мур.

Зауважмо, що дітей для операцій відбиратиме львівський хірург дитячої лікарні «Охматдит» Андрій Дворакевич.

Серед медиків-добровольців, які прибудуть до Львова Кевін Ніл (дитячий хірург-ортопед), Майкл Ерхард (дитячий уролог), Адам Моль (пластичний хірург), Деймон Віктор (протезист) та Чарльз Мур (хірург).

25 квітня лікарі консультуватимуть пацієнтів, а вже наступні три дні – оперуватимуть їх.

«Якщо все спрацює цього року, будемо будувати плани на майбутнє. На мою думку, краще рухатись уперед поволі. Окрім операцій, ми також плануємо прочитати лекцію студентам-медикам», – додав Чарльз Мур.

29 квітня медики вилетять назад до США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *