ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ЛОР таки збираються звільнити Дворянин: оголошено голосування за її усунення

|

Сьогодні, 5 квітня, під час позачергової сесії депутати Львівської обласної ради заслухали звіт про роботу першого заступника голови Львівської обласної ради Парасковії Дворянин. Опісля депутати вирішили визнати її роботу незадовільною і достроково припинити повноваження Парасковії Дворянин як першого заступника. Наразі у сесійній залі триває підготовка до таємного голосування щодо її звільнення з посади. Про це повідомив кореспондент Львівського порталу.

Власне, Парасковія Дворянин почала свій звіт із того, що їй вдалося зробити торік на посаді першого заступника Ганущина, похвалилася заслугами і поділилася планами. Водночас сказала, що нинішню позачергову сесію зібрали лише через її можливе усунення з посади.

«Окрему увагу б хотіла приділити так званому конкурсу ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку,-Ред), в якому затверджується перелік об’єктів, що фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку. Так, минулого року ми отримали 222 млн грн на капітальне будівництво і реконструкції об’єктів Львівщини. Я є співголовою цієї комісії. Коли ми проголосували за ці об’єкти і мені треба було підписати перелік , я зрозуміла, що не зможу підписати цього документу. 43% усіх коштів, які нам виділили з державного бюджету, пішли на чотири райони. Натомість депресивні міста не отримали нічого…Я відмовилася підписати протокол. З цього часу почалися гоніння на мене, як першого заступника. Мені натякнули, що моя позиція не сподобалася якимсь двом міфічним особам і попередили ще рік тому, що я буду за це відповідати. Після такого мого вчинку маємо результати…», – розповіла Парасковія Дворянин під час свого звіту.

Також вона згадала і про скандал із конкурсом мікропроектів.

«Я вважала за потрібне, як співголова цього конкурсу, інформувати громадськість про те, як звичайній громаді задля свого розвитку можуть подати проект і розвивати свої міста та села. Ми з колегами зробили буклет і розповсюдили їх по всіх районах області…Я також поплатилася за це і мене зняли з посади співголови…», – бідкалася Парасковія Дворянин.

Своєю чергою депутат Сергій Касян від «Громадянської позиції» наголосив, якби бюджет тоді не погодили, вкрай важливі для області програми не мали б фінансування.

Перший заступник Ганущина зазначила, коли цікавилася у депутатів, чи задоволені вони її роботою, то їй відказували, мовляв, є претензії не конкретно до неї, а до «Самопомочі».

Після виступу Парасковію Дворянин «накрила» хвиля запитань від депутатів.

Зокрема, їй дорікали тим, що під час розгляду надважливого питання про затвердження бюджету,  фракція «Самопоміч» влаштувала демарш.

Голова фракції БПП Катерина Кеньо розкритикувала роботу Парасковії Дворянин.

«До обов’язків першого заступника входить і діяльність різних комісій, зокрема, і комісія з питань регламенту, куди входжу я. Можна порахувати на пальцях однієї руки скільки разів вона її відвідувала…», – дорікнула вона.

Розкритикували її роботу, зокрема, і представники «Народного контролю», «Укропу». Водночас голова фракції «Батьківщина» Юрій Гудима заявив про те, якщо питання про усунення Дворянин нині і виноситиметься, то їхні депутати будуть утримуватися. А у «Свободі» теж наголосили, що фракція «вмиває руки».

«Це вже якесь «Шапіто». Ми  в цьому участі брати не будемо. Це провладні ігрища, вони просто між собою щось не поділили…»,- заявив «свободівець» Руслан Кошулинський.

Відтак, «укропівець» Петро Жукровський запропонував визнати роботу Дворянин незадовільною і проголосувати за її дострокове звільнення з посади першого заступника Ганущина. Відтак 55 обранців визнали роботу першого заступника незадовільною. Далі у роботі сесійного засідання оголосили перерву і розпочали підготовку до таємного голосування щодо усунення з посади Парасковії Дворянин.

Детальніше про все це читайте у матеріалі Львівського порталу «Війна за крісло першого заступника голови Львівської облради: чи «полетить голова» Дворянин?».

Фото: Гал-інфо

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *