ОСТАННІ НОВИНИ

В облраді багато невдоволених діями «Самопомочі», - Ганущин про ймовірну відставку Дворянин

|

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин прокоментував можливе усунення з посади свого першого заступника Парасковії Дворянин завтра, 5 квітня, під час позачергової сесії. Про це він розповів сьогодні, 4 квітня, на брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Олександра Ганущина, нині вранці він мав розмову щодо цієї ситуації із лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим.

«У нас тривалий час відбувалися консультації з цього приводу. І я попереджав про те, що невдоволення діями «Самопомочі» у Львівській облраді є достатньо великим, і дуже багато фракцій вже достатньо негативно налаштовані через це. До речі, Андрій Іванович навіть сам визнав, що фракція не завжди конструктивно себе веде в облраді. Я пропонував, аби він, як лідер партії, зробив сам якусь пропозицію, щоб не доводити це до голосувань, пов’язаних зі звільненням за незадовільну роботу. Але, як я розумію, політичний мейнстрім на центральному рівні інший…», – розповів Олександр Ганущин.

Також він наголосив, що у облраді багато невдоволених діями «Самопомочі», тому завтра можна чекати будь-чого.

«Справа облради і депутатів працювати та ухвалювати ті рішення, які вони вважають доцільними. Із ще грудня місяця є політична позиція стосовно невдоволення окремих дій фракції «Самопомочі» у ЛОР. Тому, думаю, у сесійній залі ні для кого не буде несподіванкою питання щодо довіри-недовіри до представника «Самопомочі у президії. Я ставлюся до цього абсолютно спокійно та по-філософськи. Хотів би бути більш задоволеним роботою фракції «Самопоміч» у ЛОР, яка делегувала у президію свого першого заступника», – наголосив обласний «спікер».

Додамо, що нині, 4 квітня, під час президії облради депутати від «Самопомочі» вимагали пояснити, чому звіти заступників голови ЛОР потрапили у порядок денний позачергової сесії, та в чому полягає терміновість цих питань.

Вже під час розмови з журналістами Олександр Ганущин «перевів стрілки» на депутатів-ініціаторів, мовляв, він тут ні до чого, і це питання треба ставити їм.

«Регламент передбачає три випадки скликання позачергової сесії: за ініціативи депутатів і наявності третини підписів, голови облради та керівника облдержадміністрації. Нагадую, що ініціаторами виступили 30 депутатів від БПП, «Укропу», «Народного контролю», НРУ, «Батьківщини». І це вже є підставою для скликання сесії… Тому про це, думаю вам слід питати у депутатів, які ставили ці підписи», – пояснив він.

Як повідомляв Львівський портал, завтра, 5 квітня, Львівська обласна рада збирається на позачергову сесію. У порядку денному поки що три питання – звіти обох заступників голови ЛОР Парасковії Дворянин та Володимира Гірняка, а також керівника Львівської ОДА Олега Синютки.

У коментарі Львівському порталу Парасковія Дворянин наголосила, що позачергову сесію збирають насамперед для того, щоби звільнити її з посади. Раніше у сесійній залі вона заявила про те, що її хочуть «поперти» з посади першого заступника голови Львівської облради. Також додамо, що депутати облради прийняли рішення усунути її з посади співголови конкурсу мікропроектів. Водночас зазначимо, що депутати поскаржилися голові Львівської облради Олександру Ганущину на маніпуляції зі сторони фракції «Самопоміч», які «примальовують» собі усі заслуги проведення успішного конкурсу мікропроектів.

Фото: Львівська пошта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *