ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові освятили оновлений цвинтар, який був закладений Андреєм Шептицьким

Євгенія Сінькова для Львівського порталу

|

У неділю, 2 квітня, відбулося освячення каплиці та відновленого монастирського цвинтаря Свято-Іванівської лаври Студійського уставу УГКЦ, що розміщена на території Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові («Шевченківський гай»). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Освячення здійснив Архиєпископ і Митрополит Львівської Архиєпархії УГКЦ Ігор Возньяк. На освячення відновленого цвинтаря та каплички прийшла понад сотня львів’ян. За словами Ігоря Возньяка, сьогодні бракує пошани до таких святих місць.

У церкві Софії – Премудрості Божої, головному храмі монастиря, відбулася Божественна Літургія, після чого урочиста процесія вирушила до монастирського цвинтаря, який довгий час був у занедбаному вигляді.

Також виступив директор Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького Роман Назаровець, за словами якого, відновлений монаший цвинтар стане особливим місцем для музею.

На цвинтарі висадили туєву алею у пам’ять про воїнів, що загинули в зоні АТО.

Нагадаємо, що Свято-Іванівську лавру Студійського уставу УГКЦ 1927 року заснував Митрополит Андрей Шептицький. Згодом, 24 вересня 1930 року було закладено монаший цвинтар, який був зруйнований за радянської влади, а колишнє керівництво музею взагалі почало засипати цвинтар сміттям. 4 липня 2016 року у Свято-Іванівській лаврі було встановлено хрест на місці монастирського цвинтаря, що стало першим кроком до відновлення історичної справедливості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *