ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни провели акцію на підтримку людей із аутизмом

Євгенія Сінькова для Львівського порталу

|

Сьогодні, 3 березня, у центрі Львова відбулася громадська хода та флешмоб на підтримку людей із аутизмом. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Організатори та учасники акції пройшли від вулиці Личаківської до скверу навпроти Львівської облдержадміністрації із закликами не бути байдужими до людей з особливими вадами, які вимагають підтримки, уваги та розуміння.

За словами координатора Мережі освітньо-культурно-соціальних центрів для дітей з особливими потребами Галини Амеліної-Царьової, головна мета заходу проінформувати людей про те, що кількість особливих дітей з кожним роком зростає. Ми повинні навчитися жити з ними для того, щоб показати, що ці діти абсолютно такі ж самі, як і інші. Але вони потребують більше допомоги. Вони талановиті та щирі, готові прийняті світ таким, яким він є.

«Хочу вкотре наголосити – ці особливі дітки такі ж повноправні українці, як і ми. Тому ми повинні разом піднімати цю тему та інформувати суспільство про те, що таких дітей не треба боятися, а найкращим методом їх лікування є соціалізація», – зазначила заступниця голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

Опісля учасники акції запустили в небо блакитні кульки, що є символом аутизму. Також відбулися заходи за участю танцювальних колективів й шоу мімів.

Нагадаємо, що 2 квітня – всесвітній День поширення інформації про проблеми аутизму відповідно до резолюції Генасамблеї ООН 2008 року. Схожі акції у Львові відбуваються третій рік поспіль для того, щоб люди не боялися, а приймали дітей із розладами спектру аутизму.

Фото: Євгенія Сінькова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *