ОСТАННІ НОВИНИ

IKEA анонсувала запуск лоукост-авіакомпанії. Серед ймовірних літаків –переобладнаний український красень «Руслан»

|

Шведсько-нідерландська група компаній IKEA анонсувала запуск власної лоукост-авіакомпанії – FLIKEA. Дата старту польотів – 2019 рік. У корпоративному фейсбук-аккаунті IKEA йдеться про запуск прямого рейсу між Швецією та Австралією.

У разі запуску такого рейсу  він стане найдовшим безпересадковим рейсом у світі. Донині такими були рейси Доха – Окленд та Сідней – Даллас. Перший триває 17 годин 40 хвилин та виконується авіакомпанією Qatar Airways на літаку Boeing 777-200LR. Рейс з Австралії в США тривалістю 15 годин 35 хвилин здійснює австралійська авіакомпанія Qantas на літаку Airbus A380-800. Відстань між Дохою та Оклендом – 14 535 км, між Далласом та Сіднеєм – 13 804.

FLIKEA ж хоче літати на відстань 15598 кілометрів (!!!), саме стільки зі Стокгольма до Сіднея. Орієнтовний час у повітрі – 18-19 годин в залежності від типу повітряного судна. Для економії палива FLIKEA комплектуватиме літаки  легкими (дерев’яними?) стільцями та мінімалістичним дизайном салонів.

Поки невідомий тип літаків, точна дата старту, орієнтовна вартість квитків чи маршрутна сітка авіакомпанії. Гіпотетично датою старту може стати 1 квітня 2019 року.  FLIKEA може застосовувати як літаки Boeing 777, так і Airbus 380 та 350 з додатковими баками (модифікації LR та ER) на такому маршруті. Також розглядається можливість закупівлі переобладнаних у пасажирську версію українських транспортних літаків АН-124 (Руслан).

P.S. Львівський портал не відповідає за можливу недостовірність цієї інформації, оскільки вона опублікована напередодні 1 квітня :)

Джерело: lowcostua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *