ОСТАННІ НОВИНИ

Декларація Порошенка: мільйони доходів, 100 компаній, рояль і човен

|

Президент є власником 100 компаній, дорогих годинників і меблів, десятків картин і скульптур. На комунальні послуги витратив близько мільйона гривень. За 2016 рік президент задекларував 12,3 млн гривень доходів. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, пише ВВС.

Його заробітна плата склала 366 тис. грн, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав – 26 тис. грн, а відсотки (Міжнародний інвестиційний банк) – 11,9 млн грн.

Дохід дружини президента Марини Порошенко склав 75 тис. грн у 2016 році.

Петро Порошенко володіє житловим будинком площею 1 331 м2 вартістю 30 млн грн, трьома земельними ділянками в Обухівському районі Київської області, трьома у Києві.

Також він має три квартири у Києві, одну у Вінницькій області.

Марина Порошенко володіє земельною ділянкою у Бориспільському районі площею 1900 м2 і садовим будинком у тому ж районі площею 344 м2.

Президент є кінцевим бенефеціарієм 100 компаній. Серед них компанії, зареєстровані в різних регіонах України, Криму, на Віргінських островах та Кіпрі.

У подружжя Порошенків є два авто – Mercedes-benz Vito і Jaguar XF 4/2 Lv8 і човен.

Президент задекларував колекцію з 65 картин українських та російських майстрів 19-20 століття, 15 картин старих майстрів, чотири картини імпресіоністів та сюреалістів та колекцію скульптур 19-20-го сторіччя, а ще гарнітур меблів брендів Jumbo Collection, Asnaghi Interiors і Riva і світильники Moscatelli.

У декларації президента є рояль Schimmel, настільний годинник A.Beurdei Fila Aaria, шість наручних годинників марок Patek Phillip і Breguet.

Марина Порошенко є власницею браслета з жовтого золота Cartier, набору прикрас Carrera y Carrera, Dior, Leo Pi33o, сумки Fendi, Dior і Chanel.

Президент тримає на банківських рахунках 80 тис. грн, та близько 26 млн доларів і майже 10 тисяч євро. Позичив третім особам Петро Порошенко більше 1 млн гривень, і 3,4 млн доларів.

Готівкою президент тримає 60 тис. доларів, 180 тис. гривень.

Також він вказав 1 млн доларів, розміщені на банківських рахунках Rothschild Bank у Швейцарії, власником є третя особа Rothschild Trust Schweiz AG.

Фото: Вести

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *