ОСТАННІ НОВИНИ

Військовим збільшили «бойові» надбавки до 7,5 тисяч

|

Починаючи з квітня цього року розмір грошової винагороди за виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовцям Збройних Сил України буде збільшено до 7500 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Президента України Петра Порошенка.

«Після консультацій з Міністром оборони, з начальником Генерального штабу я прийняв рішення і доручив, щоб з 1 квітня підвищити розмір додаткової грошової винагороди за виконання завдань в антитерористичній операції», – сказав глава держави.

«Збільшуємо ще на 1500 гривень. І в цілому, додатково до заробітної платні, грошове забезпечення складатиме 7500 гривень», – додав Петро Порошенко, підкресливши, що йдеться про бійців, які виконують бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення.

За його словами, для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії, розмір надбавки буде збільшено на 1100 грн. «Загальний обсяг доплати буде складати 3500 гривень додатково», – сказав Президент і наголосив, що в обох випадках йдеться про додаткову надбавку до основної заробітної платні.

Глава держави також підкреслив, що держава вживала і продовжує вживати заходів щодо посилення соціального захисту своїх захисників, бійців Збройних Сил України. Він повідомив про нову ініціативу в частині забезпечення військових житлом.

«Ми прийняли рішення започаткувати нову практику забезпечення випускників Національного університету оборони України, які направляються для проходження військової служби у війська, службовим житлом. І вже у цьому році близько 20% випускників і, в першу чергу тих, хто направляється для виконання бойових завдань, отримають ордери на квартири», – сказав Петро Порошенко.

Президент доручив Міністру оборони України Степану Полтораку за 3-4 роки довести показники щодо забезпечення житлом цієї категорії військових до 100%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *