ОСТАННІ НОВИНИ

У справі ймовірних зловживань Дубневичів на «Укрзалізниці» НАБУ вже затримало 10 осіб

|

НАБУ уже затримало 10 осіб в ході розслідування матеріалів справи щодо ймовірних зловживань народними депутатами України від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами на «Укрзалізниці». Про це він заявив сьогодні, 31 березня, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час брифінгу у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

Так він відповів на запитання журналістів про те, що близько півтора місяці тому міністр інфраструктури Володимир Омелян передав до НАБУ матеріали про бізнесову діяльність народних депутатів України братів Дубневичів: «Чи знайшли Ви там щось цікаве, можливо, кримінальне?».

«У нас в Україні постійно порушується принцип презумпції невинності. Ми максимально намагаємося не називати прізвища, коли мова йде про підозри. Щодо «Укрзалізниці» та тих матеріалів, які Ви згадували. Ви самі добре знаєте, що «Укрзалізниця» – це держава в державі. Щодо матеріалів, які ми отримали, проводиться розслідування та затримані вже більше 10 осіб. У нас навіть створений окремий відділ,який займається питаннями «Укрзалізниці», – наголосив Артем Ситник.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів.

Згодом стало відомо, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *