ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка хоче віддати в Одесу гелікоптер медицини катастроф Львівщини

|

Представники Морської авіації командування Військово-морських сил ЗС України, що зараз дислокується в Одесі, мають намір забрати та відновити військовий гелікоптер КА-226, який знаходиться на балансі Львівського обласного центру медицини катастроф. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Таке зацікавлення озвучили сьогодні, 30 березня, підполковники Олександр Нагапетян та Олександр Сурайкін під час зустрічі із головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою. Зараз гелікоптер перебуває на Львівському авіаремонтному заводі та знаходиться на балансі обласного центру медицини катастроф.

«На сьогодні у нас є потреба у такій техніці, адже вона спеціалізована під морську авіацію. Він корисний ще й тим, що призначений для перевезення пасажирів та рятувальних робіт. Також має всі можливості пришвартовуватися на базі військового корабля. У нас відповідно є можливості з часом відновити цей гелікоптер», – зазначив полковник Олександр Нагапетян.

Учасники зустрічі погодили, що ЛОДА надішле офіційного листа на ім’я Командувача Військово-Морських Сил ЗС України, у якому зазначить, що не заперечує передання вищезгаданого гелікоптера для потреб структури.

Як раніше Львівський портал повідомляв, придбаний у Росії літальний апарат КА-226 для служби Екстреної медичної допомоги Львівщини виявився технічно не готовим до виконання рятівних операцій. Повітряне судно було довший час законсервоване, а відтак ряд деталей вийшло із ладу.

Як літальний апарат за медичним призначенням – він готовий. Зокрема, повітряне судно обладнане дихальним та реанімаційним обладнанням для надання медичної допомоги під час рятувальних операцій.

У 2014 році Львівщина намагалася передати цей вертоліт на потреби Міноборони в зоні АТО. За рік по тому депутати Львівської обласної ради вирішили безкоштовно передати гвинтокрил КА-226 у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області.

Сьогодні дорога техніка продовжує ржавіти на балансі обласного центру медицини катастроф, адже на Львівщині так і не спромоглися підняти у повітря єдиний український гвинтокрил КА-226…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *