ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують на виставку живопису з нагоди ювілею Мирослава Отковича

|

Завтра, 31 березня, о 16 годині в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького відбудеться відкриття  виставки живопису Мирослава Отковича. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

На великій ретроспективній виставці в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького, яка присвячена 70-ти річчю Народного художника України Мирослава Отковича представлено роботи виконані в техніці акварелі, створенні як за останній час, так і ті, що вже є класикою українського акварельного живопису.

Експоновані на виставці роботи створенні в улюблених жанрах художника – натюрморт, пейзаж (морські краєвиди, карпатські гори, екзотичні пейзажі Кипру та Чорногорії, урбаністичні види Парижу), декоративні та жанрові композиції, а також роботи на християнську тематику.

Окремо, на виставці представлено частину мистецького проекту Мирослава Отковича «1000 років Софії Київській», а саме портрети визначних політичних і культурних діячів України – Великі Київські князі Володимир та Ярослав, княгиня Ольга, княжна Анна Ярославівна, Митрополит Петро Могила, гетьман Іван Мазепа.

Фото: НМЛ ім. А. Шептицького

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *