ОСТАННІ НОВИНИ

Львів охопили пожежі сухої трави. Мешканців вкотре закликають не брати в руки сірники

|

Учора ввечері, 29 березня, виявлено кілька місць загоряння сухої трави у Львові та біля міста. Про це інформують у прес-службі міськради Львова.

Зокрема, загоряння сухої трави є в мікрорайоні Білогорща та на вул. Кульпарківській на виїзді з міста. Роботи з гасіння продовжуються. Причини загорянь з’ясовуватимуть.

«На місце загоряння в Білогорщі виїхали два екіпажі. За попередніми даними, горить сухостій у приватному секторі», – розповіла голова Залізничної РА Надія Банах.

Як уточнив голова Франківської РА Тарас Гнида, на вул. Кульпарківській на виїзді з міста також зафіксовано загоряння трави на території, яка вже за межами Львова.

«Пожежі в екосистемах погіршують якість ґрунтів та призводять до змін видового складу рослинності. У вогні гинуть корисні комахи, які зимували у верхніх шарах ґрунту, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосферного повітря.

Шкода від спалювання сухої трави дуже небезпечна. До складу такого диму входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин. Тому окрім загрози виникнення значних масштабних пожеж, такі випалювання шкодять здоров’ю людей, особливо тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами», – наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Мешканців міста просять не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я, не спалювати сухої рослинності та її залишків, бути обережними і не забувати телефонувати на «102», коли бачать спалювання трави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *