ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир В’ятрович: «Цілилися не в будинок польського консуляту, а в польсько-українські стосунки»

Вероніка Рой, Львівський портал

|

Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович про провокації та нічну стрілянину у Луцьку:

«Те, що сталося вночі у Луцьку  – свідчить, що провокації виходять на новий, ще небезпечніший рівень. Цілилися не лише в будинок польського консуляту, а в польсько-українські стосунки. При чому знову з використанням історії: «напад», «Волинь», «польський» – слова, які нині почують в новинах наші західні сусіди, мають налякати не менше, ніж сам факт обстрілу.

Гадаю, кожен оглядач, який справді орієнтується в ситуації, може підтвердити загалом дуже приязне ставлення українців до поляків. Використання ж ворогом інформаційних рамок війни, що минула понад 70 років тому, у війні нинішній – впізнаваний почерк. Згадаймо хоча б Одесу травня 2014.
Незважаючи на все зростаючу кількість провокацій, закликаю громадськість до зваженості оцінок на основі реальної ситуації, а не моделювання подій ворогом.

А провоохоронні органи мають побачити ситуацію не в розрізі окремих випадків, а як системні спроби дестабілізувати відносини із західним сусідом та сприйняття України на Заході. Сподіватимуся також на розуміння ситуації з боку польського суспільства: Україна веде війну і фронті різні. В тому числі чекістсько-провокаційні атаки на нас».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *