ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за нищенням пам’яток архітектури стоять ті ж особи, що накрали собі чимало приміщень по місту

|

У Львові тривають суди із недобросовісними власниками приміщень у центрі Львова, що зруйнували пам’ятки архітектури. Про це сьогодні, 29 березня, повідомила керівник управління  охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко-Швець, передає кореспондент Львівського порталу.

(Вірменська, 30)

За її словами, понищенні приміщення належать особам Малькова Л.М. та Сандул І.Г., які також фігурують у справі про масштабнку крадіжку  приміщень комунальної власності у Львові.

«Це  приміщення на Вірменській, 30, на Крушельницької, 25  і на Фредра,7, де замість вікна влаштували два двірні прорізи і вставили пластикові вікна. Ці приміщення після того, як були придбані, були перепродані. По Вірменській, 30 були відкриті провадження і зараз приміщення у у власності інших осіб», – повідомила вона.

(Фредра, 7)

Також вона нагадала за приміщення на вул. Січових Стрільців, 3,  яке свого часу віддала у приватні руки держава.

«На Січових Стрільців фігурує також прізвище Борис, але це вже другий власник і цей будинок не належить місту, він був у власності області. Після того як там були незаконні виконані роботи», – наголосила Л. Онищенко.

(Січових Стрільців, 3)

Як відомо, приміщення на Січових Стрільців – воно виходить як на вулицю Січових Стрільців, так і в проїзд Крива Липа, мають загальну площу 128,8 кв.м та 110,7 кв.м. Щодо Вірменської, 30, то там після приватизації нові господарі почали проводити ремонтні роботи у вказаній квартирі, де вибили вікно та встановили пластикові двері. На вул. Крушельницької, 25 власники самовільно вибили вікна та встановили двоє сходів. Цей будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, пам’яткою історії, в ньому жив Іван Франко.

Як зазначила головний юрист Львівської міськради Гелена Пайонкевич, власники цих приміщень не зважають на жодні рішення судів.

«Там майно було придбане в законний спосіб, але тими самими особами… Вони без отримання жодних дозвільних документів здійснюють перепланування. При наявності рішень судів про заборону здійснення будь-яких дій вони продовжують роботи», – повідомила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *