ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на одній вулиці виникло дві пожежі: вогнеборці врятували вісьмох людей

|

У Львові вогнеборці одночасно ліквідували дві пожежі на одній вулиці та врятували вісьмох людей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

29 березня о 12:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі у м. Львові на вул. Д. Яворницького, 7Д. Пожежа виникла на 1-му поверсі 5-поверхового житлового будинку. На момент виникнення займання в квартирі перебувала жінка, яка самостійно вийшла із помешкання. Займання спричинило сильне задимлення у під’їзді.

В одній із квартир на 4-му поверсі перебувала 11-річна дитина. Рятувальники вивели дівчинку із задимленого приміщення та передали медикам для надання подальшої допомоги. Дитину з діагнозом «отруєння продуктами горіння» в стані середньої важкості госпіталізували до Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

У сусідній квартирі на 4-му поверсі перебувала жінка з обмеженими фізичними можливостями. Рятувальники на руках винесли жінку із помешкання та передали медикам для огляду й надання допомоги.

Через щільне задимлення мешканці вищих поверхів не могли самостійно вийти із будинку. Фахівці ДСНС одягнули на них рятувальні пристрої та вивели на свіже повітря. Загалом вогнеборці вивели із 4-го та 5-го поверхів 8 мешканців. Через сильне задимлення рятувальники ліквідовували займання в апаратах захисту органів дихання у складі ланки газодимозахисної служби.
Пожежу локалізували о 12:29 та повністю ліквідували о 12:33. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 6 кв.м та пошкоджено облицювання стін на площі 18 кв.м.До ліквідації пожежі залучили 17 рятувальники та 4 одиниці спецтехніки.

Під час ліквідації даної пожежі у будинку навпроти, за адресою вул. Д. Яворницького, 5А, також виникло горіння. Сусіди помітили, як з квартири йде дим, й одразу покликали на допомогу вогнеборців.

Рятувальники оглянули будинок та виявили ознаки горіння у квартирі на 1-му поверсі. Із вікна квартири виділявся інтенсивний дим. Власників на момент пожежі у квартирі не було.
Вогнеборці через балкон зайшли до помешкання та ліквідували горіння речей домашнього вжитку на кухні.

В результаті розвідки пожежі рятувальники виявили у квартирі собаку, що потребував допомоги. Тварину через вікно передали медикам для надання допомоги. Згодом рятувальники виявили у помешканні непритомного кота. Тварині надали першу допомогу й передали власниці.

У складі 4-х ланок газодимозахисної служби вогнеборці о 12:41 локалізували горіння, й о 12:43 – ліквідували. Внаслідок пожежі ніхто із мешканців не постраждав. Причина виникнення обох займань наразі встановлюється.

Фото та відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *