ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі запрацювало деревообробне підприємство

|

Сьогодні, 28 березня, у Бориславі відбулося урочисте відкриття спільного українсько-турецького підприємства “Вудкрафт Трейдінг”, що спеціалізується на деревообробці. Його продукцію планують експортувати до Польщі, Італії, Чехії, Словаччини, Румінії.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський  розповів про позитивну динаміку старту роботи нових підприємств на території області.

“У минулому році на Львівщині відкрили понад 50 нових підприємств та створили відповідно близько 12 тисяч робочих місць. Цю позитивну динаміку спостерігаємо і на сьогодні. Зокрема, і у деревообробній галузі, яка є однією з ключових для Львівщини, – наголосив Ростислав Замлинський. – Відтак майже кожного тижня на території області розпочинає роботу нове підприємство. Це свідчить про те, що Львівщина є інвестиційно привабливим та безпечним регіоном для започаткування та розвитку бізнесу”.

Як розповів керівник підприємства Тарас Колесников, на сьогодні робочий колектив «Вудкрафт Трейдінг» складеться з 16 працівників. Середня заробітна плата на підприємстві складає 4000 грн, а зі збільшенням штату та обсягами виробництва планують підвищення до 6000 грн. А нещодавно із Туреччини завезли нове сучасне високотехнологічне деревообробне обладнання із повністю автоматизованим процесом виробництва. Це зокрема, лінія із розпилювання деревини. Відтак можливості переробки сировини становлять 100 метрів кубічних у зміну.

Розповів він і про плани щодо підприємства на майбутнє. “Найближчим часом для збільшення обсягу виробництва і асортименту готової продукції плануємо розширення штату до 35 працівників безпосередньо в деревообробному цеху і до 5-ти осіб для роботи на пилозаточному обладнанні, – зазначив керівник підприємства. – Загалом штат працівників підприємства плануємо розширити до 100 осіб”.

За його словами, у планах також – здійснити реконструкцію ще однієї будівлі і відкрити сушильне виробництво, а також – придбати лінію із виготовлення паливних брикетів, що дозволить максимально використовувати відходи виробництва, та придбати обладнання з виробництва меблевих щитів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *