ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові склали портрет типового безробітнього

|

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості проаналізував та узагальнив статистичні дані служби зайнятості та виокремив сукупність ознак і характеристик типового безробітного Львова. Про це Львівському порталу розповіли  прес-службі Львівської міськради.

Моніторинг свідчить, що за допомогою у працевлаштуванні частіше звертаються жінки, аніж чоловіки – 54% проти 46% відповідно. Найчисельнішими у загальних обсягах пропозиції робочої сили області є групи осіб віком від 30 до 34 років (2,9 тис. осіб або 15,7%). Серед безробітних найбільшу частку складали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (19,0%). Майже третина (33,3%) клієнтів обласної служби зайнятості здобули повну вищу освіту, майже стільки ж (32%) завершили вишкіл у професійно-технічних навчальних закладах.

Причиною втрати роботи для більшості є звільнення за згодою сторін – 42,9%. Серед зареєстрованих безробітних в області переважають мешканці міських поселень, їхня частка у складі пропозиції робочої сили становить 59%. Найбільша кількість тимчасово непрацюючих, а таких 20,5%, зареєстрована у Львівському міському центрі зайнятості.

Узагальнюючи дані, Львівський обласний центр зайнятості окреслив портрет безробітного міста Львова: особа жіночої статі віком від 30 до 34 років з повною вищою або професійно-технічною освітою, котру звільнили з останнього місця праці за згодою сторін.

«Ймовірно її не влаштовував рівень оплати праці або відсутність умов для побудови професійної кар’єри. У минулому вона займала керівні посади, можливо, навіть у державних структурах. Відтак, надалі вона шукатиме роботу, яка б була схожа на попередню, але з більшими перспективами та фінансовою винагородою», – наголошують у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості.

Фото: iPress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *