ОСТАННІ НОВИНИ

Нині у Львові сімом дітям-сиротам вручили ключі від квартир

|

Семеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали ордери від однокімнатних квартир. Для чотирьох дітей квартири придбало місто спільно з областю у Дублянах. Ще для трьох дітей квартири (дві у Дублянах і одну у Львові) придбало місто спільно з опікунами. Сьогодні дітям урочисто вручили ключі та ордери на помешкання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Торік у бюджеті було передбачено 4 млн грн для придбання квартир саме для цієї категорії – для дітей-сиріт та осіб з числа сиріт. Ми придбали 9 квартир. Було три програми, одна з яких наша, де кошти використовувались лише міста. 4 квартири ми сьогодні вручали за кошти наші та області, відсоток фінансування міста був 75%, а області – 25%. Одна квартира куплена містом, але вона ще у розподілі. Ми шукали будівельну організацію, щоб ті квартири одразу були з початковим ремонтом. Нам пішли на зустріч. Квартири, які ми купили в Дублянах, є з ремонтом, навіть, з робочою зоною в кухні, з підлогою, дверима», – розповіла Галина Мазур, заступник начальника управління житлового господарства.

Зокрема, в рамках регіональної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016-2018 роки (співфінансування області та міста), придбано 4 однокімнатні квартири у м. Дубляни на вул. Шевченка. Усі квартири загальною площею по 41,1 кв.м. В рамках міської Програми співфінансування придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа на період 2016 – 2025 роки, прийнятій ухвалою ЛМР від 14.07.2016 (співфінансування міста та опікунів), придбано 3 однокімнатні квартири, з них 2 у м. Дубляни і 1 у м.  Львові.

Загальна сума витрат становить 4 489 439 грн., (в тому числі обласних коштів –  600 000 грн., міських – 3 293 504 грн., двох опікунів для трьох дітей –  595 935 грн.).

«У перспективі у нас і цього року є плани купувати житло – ще двом діткам. Я справді щаслива, що є така ухвала, що вона працює, що наші діти можуть мати своє житло. Звичайно, ми мали велику підтримку – благодійних фондів, громадських організацій, просто фізичних осіб, але ми завжди тісно співпрацювали з місцевою владою, яка нам завжди допомагала. Ми бачимо результат – наші діти забезпечені житлом», – розповіла опікун 10 дітей Валентина Юсуфенко.

Як зазначив начальник відділу «Служба у справах дітей» Ростислав Тимків, загалом у Львові налічується  близько 190 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які мають право на позачергове отримання житла.

«Загалом на черзі у Львові близько 190 таких дітей, і тому виникла думка, що треба знаходити якісь нестандартні рішення, якщо на державному рівні це питання не вирішується, а місцевий бюджет не в змозі це забезпечити. Тому це гарний приклад, коли ті люди, які піклувалися про дітей, знайшли можливість заощадити кошти і спільно з міською радою придбати житло цим дітям. Бо ми чудово розуміємо, що житло – це той фундамент, з якого дитина починає своє доросле життя. І вона має його починати в нормальних умовах. Згідно з законодавством, на квартирний облік стають діти від 16 років. Ми ведемо свою базу у «Службі у справах дітей», і коли дитині  виповнюється 16 років, ми скеровуємо цю інформацію в департамент житлового господарства, і дитину ставлять на чергу», – пояснив Ростислав Тимків, начальник відділу «Служба у справах дітей».

Фото: kviti-kviti.pp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *