ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розвиватимуть сільський зелений туризм

|

В області розвиватимуть сільський зелений туризм на територіях ОТГ. Як сільський зелений туризм впливає на об’єднані громади та про можливості його ефективного розвитку на Львівщині, обговорювали на тренінгу «Стимули для розвитку сільського та зеленого туризму в об’єднаних територіальних громадах». Організаторами заходу виступили Львівська облдержадміністрація та Львівський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», передає Львівський портал.

«Зараз люди прагнуть на деякий час втекти від міської метушні, поїхати туди, де чисте повітря, де традиції, кухня та унікальні люди й ці затребувані речі потрібно популяризувати, адже ми маємо, що запропонувати такій цільовій аудиторії. Збалансований та ефективний розвиток сільського зеленого туризму дасть можливість стрімкого розвитку об’єднаних територіальних громад. Йдеться як про збільшення грошових потоків до території, так і про зростання зайнятості населення й покращення середовища для життя. Лише тоді будуть хороші інвестиції в дороги та комунікації, коли ми покажемо чого варті усі туристично-рекреаційні ресурси Львівщини», – наголосила Наталя Табака, начальник Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації.

За її словами, економічний розвиток Львівщини повинен опиратися на внутрішній потенціал сільських територій. Відтак одним із перших кроків має бути інвентаризація, визначення своєї унікальності, забезпечення якісного обслуговування,  привабливості господарств.

На тренінгу також обговорили існуючі перспективи туризму, види мікро, малого та середнього бізнесу, способи розвитку сільського зеленого туризму, інфраструктури в ОТГ, фінансування проектів з розвитку територій та вливання інвестицій у розвиток ОТГ. Розглянули особливості сільського зеленого туризму, визначили умови ведення діяльності в сільському зеленому туризмі в ОТГ та вигоди, які отримує від зеленого туризму як область, так і сам турист.

Крім того, в рамках програми тренінгу, керівник Української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний презентував проекти розвитку туристичних територій.

«Мета проведення тренінгу – донесення до громад інформації щодо можливості та перспектив розвитку сільського та зеленого туризму в ОТГ», – зазначив Андрій Бринь,  директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *