ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть лікаря-анастезіолога, з вини якого помер неповнолітній хлопчик

|

На Радехівщині судитимуть лікаря-анастезіолога, з вини якого помер неповнолітній хлопчик. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Радехівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт відносно одного із лікарів-анестезіологів Бродівської центральної районної лікарні, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України, тобто неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з вини вказаного медика, в результаті неналежно проведених ним медичних маніпуляцій в квітні 2016 року у реанімаційному відділенні лікарні помер неповнолітній хлопчик. Висновками експертизи повністю доведено причиновий зв’язок між смертю дитини та неналежним наданням їй медичної допомоги вказаним лікарем.

За вчинення такого злочину лікареві загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 3 років із позбавленням права займатися відповідною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *